Tarinavaris tekee erilaisia bussi-, kohde- ja kävelyopastuksia Lounais-Hämeessä sekä

matkanjohtajuuksia eri puolille Suomea. 

Lounais-Hämeessä kohteina ovat Forssa, Jokioinen, Tammela, Humppila ja Ypäjä.

Matkanjohtajuuksissa osaamista Tarinavariksella on erityisesti Hangosta sekä Pohjois-Karjalasta.

Kesäkaudella matkanjohtajuudet voivat suuntautua myös Keski-Eurooppaan.

Kesäkuusta 2024 alkaen opastukset myös Hämeenlinnassa. Oppaana joko Tarinavaris itse 

tai joku Kanta-Hämeen Oppaat ry:n yhteistyöoppaista.

Pystejä ja pytinkejä

 

Kävelykierros alkaa Forssan kehräämöltä Axel Wilhelm Wahrenin patsaalta ja jatkuu kiertäen kaupungin keskustan patsaita. Matkalla näemme muun muassa Kehrääjätytön, Mattilan siniset sekä Mylläripatsaan Loimijokivarressa.

Kierros kestää noin puolitoista tuntia ja pituutta kävelylle tulee noin 1,5 kilometriä. Kävelyn reitti soveltuu lähes kaikille, myös pyörätuolilla liikkuville avustajan kanssa.

Molettimestarin matkassa

 

Kävelykierros alkaa Forssan toripaviljongin paikkeilta ja kulkee kaupungin keskustassa puolentoista tunnin aikana noin 1,5 kilometrin matkan.

Matkalla katsotaan kaupunkia 1920-luvulla kaupungissa eläneen saksalaisen molettimestari Ernst Paul Lehmanin silmälasien läpi. Kävelyn reitti soveltuu lähes kaikille, myös pyörätuolilla liikkuville avustajan kanssa.

Matka on suunniteltu yhteistyössä Forssan museon kanssa.

Tyykikylä tutuksi tunnissa ja puolessa

 

Kierros tehdään ryhmän omalla bussilla tai vaihtoehtoisesti Tarinavariksen tilaamalla bussilla (laskutetaan erikseen bussifirman kautta).

Kierroksella ajetaan noin puolentoista tunnin ajan eri puolilla Forssaa ja tutustutaan niin kehräämöön, keskustaan kuin laitakaupungin näkymiin. Voit esittää toivomuksia, mihin ryhmäsi haluaa tutustua. Sopii myös liikuntarajoitteisille, sillä kierroksella ei poistuta bussista.

perushinta 120 €

Kolme kuntaa - kaksi kirkkoa

 

Kierros tehdään ryhmän omalla bussilla tai vaihtoehtoisesti Tarinavariksen tilaamalla bussilla (laskutetaan erikseen bussifirman kautta). Kierros kestää noin 3 tuntia.

Lähtö sovittavasta paikasta Forssan keskustasta. Reitti kulkee Forssasta Humppilan ja Jokioisten kautta takaisin Forssaan. Matkalla tutustutaan näihin kuntiin ja vieraillaan katsomassa Humppilan ja Jokioisten kirkkoja ulkoa. Mahdollisuuksien mukaan vierailu jommassakummassa kirkoista sisällä. Mahdollisuus myös muihin vierailukäynteihin, kuten Heljän Studioon, kotimuseoon tai budhalaistemppeliin.

Forssan arkkitehtuurikierros

 

Kävelykierros alkaa Forssan kehräämöltä A. W. Wahrenin patsaalta ja kulkee kaupungin keskustassa noin 1,5 kilometrin matkan.

Matkalla katsotaan kaupungin arkkitehtuuria ja sen muutosta ennen kaikkea        1960- ja 1970 -lukujen tapahtumien kautta.Kävelyn reitti soveltuu lähes kaikille, myös pyörätuolilla liikkuville avustajan kanssa.

Matka on suunniteltu yhteistyössä Forssan museon kanssa.

Bussikierroksia 

 

Kävelykierroksia 

 

Matkanjohtajuuksia

Humppilan hautausmaan kivet kertovat

 

Kävelykierros alkaa Humppilan hautausmaan parkkipaikan puoleiselta alueelta, jossa sijaitsevat sankarihaudat. Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja sen aikana kuulemme edesmenneiden humppilalaisten elämäntarinoita, joihin mahtuu niin draamaa kuin romantiikkaa. Mainittakoon tutustumiset kahteen Mannerheim ristin ritariin, erään musiikkimiehen tarinaan sekä entisajan "salattuihin elämiin". Reitti kulkee hautausmaalla, jossa maa ei kaikilta osin ole täysin tasainen, ja osa matkasta kävellään nurmikentällä, joten esim. pyörätuolilla liikkujalla on hyvä olla avustaja.

perushinta 120 €

perushinta 120 €

perushinta 220 €

perushinta 120 €

perushinta 120 €

Jokioisten hautausmaan kivet kertovat

 

Kävelykierros alkaa Jokioisten hautausmaan kellotapulin ääreltä. Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja sen aikana kuulemme edesmenneiden jokioislaisten elämäntarinoita, joihin mahtuu niin draamaa kuin romantiikkaa. Mainittakoon tutustuminen Miina Sillanpään hautamuistomerkkiin.

perushinta 120 €

Haluatko yllättää ryhmäsi ja tuoda heidät tutustumaan Forssan seutuun ilman, että he tietävät, minne ovat tulossa? Ota yhteyttä ja sovitaan - tai ollaan sopimatta - minne mennään. Tai älä ainakaan kerro ryhmällesi...

 

PS: Tämä kierros voidaan tehdä myös päivännäönaikaan... ja yhteistyössä "Tapsan" kanssa.

Perin juurin
pimeä
sokkomatka
Tulossa myöhemmin täydennyksinä Tarinavariksen tarinavarastoon

Tammelan hautausmaan kivet kertovat

 

Ypäjän hautausmaan kivet kertovat

 

Forssan hautausmaan kivet kertovat

 

Kartanolta kartanolle - Forssa, Saari ja Jokioinen

 

Elettiinpä ennen Ronttismäellä - tehtaalaismuseo

perushinta 120 €